Bottlepay Retourneert in september met Fiat Integratie en Bitcoin Tweets

Bij de geplande comeback in september zal de volledig conforme, vernieuwde Bottlepay app voorzien zijn van fiatintegratie, waardoor gebruikers bitcoin (BTC) uit hun nationale valuta kunnen uitgeven, vertelde Pete Cheyne, oprichter van deze Britse BTC-portemonnee-aanbieder, aan Cryptonews.com.

Zoals gemeld, werd de eerste versie van Bottlepay eind 2019 door de makers afgesloten. Omdat ze wisten dat de 5AMLD EU-verordening in januari 2020 van kracht zou worden, en ze volledig compliant en toch schaalbaar wilden zijn, besloten ze dat er een volledig nieuwe app moest worden gebouwd, waarbij alleen de „essentie“ van de vorige versie behouden zou blijven.

Om dit te doen, moesten ze kennismaken met de regelgeving, met een 25-jarige veteraan in de traditionele financiële en bancaire sector, Mark Webster, die de CEO van het bedrijf werd.

Ook particuliere investeerders financierden Bottlepay vorig jaar met 2 miljoen dollar, waardoor ze het team konden verdubbelen en dit jaar een comeback konden maken. Het bedrijf is nu in gesprek met andere potentiële investeerders omdat het meer kapitaal wil aantrekken om de groei te versnellen, zei de oprichter, zonder te specificeren.

Dit alles maakte het mogelijk om nieuwe functies te introduceren, zoals het kopen van bitcoin met een enkele tik en het plannen van automatische BTC-aankopen. Een daarvan is de integratie van fiatvaluta in de app om blootstelling aan prijsschommelingen te vermijden.

Een van de kernfuncties van de app is dat onze gebruikers daadwerkelijk een saldo in GBP of EUR kunnen houden, en dat als bitcoin op verzoek kunnen uitgeven. Er is geen conversieproces. Er is geen noodzaak om bitcoin vast te houden, en je kunt nu ineens communiceren met het nieuwe soort digitale betalingen,“ zei Cheyne.

De app zal eerst beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Economische Ruimte (EER). Daarom zullen GBP en EUR in eerste instantie worden ondersteund, terwijl andere fiatvaluta’s later zullen worden toegevoegd. Het bedrijf is al in gesprek met bepaalde partners over uitbreiding naar andere gebieden.

Bots, satoshis en verstorende microtransacties

Ondertussen, ging de vorige versie met meer dan 100% maand op maand groei, toevoegend ,,tienduizenden gebruikers,“ terwijl het besteden van ,,geen cent aan marketing,“ bovengenoemde Cheyne. Door de bots te integreren in sociale media, stuurden de mensen satoshis naar elkaar, die manier ook Bottlepay promoten.

Het verzenden van betalingen op deze manier werd gebruikt „a hell a lot,“ met het bedrijf zien van meer dan 10.000 betalingen verzonden in tweets in de beta product vorig jaar. Sommige mensen gebruikten het zelfs „als een manier om interessante tweets voor zichzelf te bookmarken„.

Dus de bots zullen terug zijn op de lancering van de app, zei Cheyne – geïntegreerd in Twitter, Reddit, en Discord, en mogelijk meer tegen het einde van het jaar, als Bottlepay wil meer betalingslagen toe te voegen in verschillende sociale netwerken.

Eigenlijk, zijn de microtransacties ,,veruit het nummer één gebruiksgeval,“ bovengenoemde Cheyne, en het kunnen zijn inhoud op bestelling verkopen – het betalen voor wat slechts wordt verbruikt – is ,,een reusachtige verstorende beweging binnen de betalingsindustrie“.

Ik denk dat, als mensen er meer over leren, we meer zullen zien dat we het willen overnemen van de consument, en we zullen meer innovatieve oplaadmodellen beginnen te zien van de zakelijke kant voor de mensen die digitale content genereren,“ voegde Cheyne eraan toe.

De ,,eerste versie was een Webapp, zei hij, en dit nieuwe is app inheems, die met iOS en Androïde gaat lanceren. Bottlepay heeft een wachtlijst geopend, en de volgende stap is het lanceren van een gesloten bèta, waarbij mensen in de komende twee weken vanaf de top van de lijst worden uitgenodigd om mee te doen. Het zal nog twee tot vier weken duren om aan boord van de rest van de lijst te komen: „En dan hebben we de ambitie om in september in de app stores te zijn.

Sommige mensen willen de app gebruiken om betalingen te doen, anderen willen betalingen plannen, etc., en Bottlepay is geïnteresseerd om te zien „wat de verhouding zal zijn tussen die soorten gebruikers.

Het team heeft ook andere plannen dan de digitale portemonnee. Gezien het feit dat regelgeving „problemen kan veroorzaken met innovatie„, wil Bottlepay hun API’s (application programming interfaces) openstellen, zodat mensen kunnen bouwen aan de top van hun infrastructuur. „En we spreken nu al met een aantal ontwikkelaars over vroege integraties en wat ze nodig zouden hebben vanuit zowel een webintegratieperspectief als een mobiel integratieperspectief„, concludeerde Cheyne.